Vikten av bra mat till hundar

Att ha hund innebär stort ansvar och det är du som hundägare som ska se till att du tar väl hand om din hund. När du funderar på att köpa hund måste du tänka igenom om du har såväl ekonomin som tiden till det. Det är speciellt viktigt att du ger din hund bra mat, samt att du har koll på saker som är giftiga för hundar.

Färskfoder eller torrfoder?

En vanlig diskussion bland hundägare och som det även forskas på är huruvida färskfoder eller torrfoder är mest fördelaktigt för hunden. Det viktigaste är dock att fodret innehåller alla näringsämnen din hund behöver för att må bra. Samtidigt är det viktigt att kontrollera att hunden får rätt mängd foder, då varken övervikt eller undervikt är bra för hundar. Färskfoder är ofta mer lockande för hunden på grund av dess doft.

Köp hundmaten på nätet

Många hundägare vill lägga sin tid på att umgås med hunden istället för att åka till djuraffären och köpa hundmat, därför är det smidigt att köpa hundmaten på nätet. Många butiker erbjuder flera typer av hundmat som du kan välja mellan beroende på din hunds ålder och aktivitetsnivå. Det finns även foder som är spannmålsfria, vilket är mycket förespråkat idag. De erbjuder också naturliga snacks till din hund.

Publicerat i Djur: